Critici la adresa lui Elon Musk care amenință că-și mută fabrica din California
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk
Omul de afaceri Elon Musk a ameninţat sâmbătă să părăsească statul California, unde se află singura sa fabrică de maşini electrice Tesla din Statele Unite, deoarece autorităţile locale îl împiedică să reia imediat producţia din cauza pandemiei COVID-19, informează dpa.

"Sincer, este picătura care a făcut să dea pe afară paharul. Tesla îşi va muta imediat sediul şi proiectele viitoare în Texas / Nevada. Dacă o să menţinem o activitate de producţie în Fremont va depinde de modul în care suntem trataţi" a scris Musk într-o lungă diatribă, aşa cum obişnuieşte să scrie pe Twitter miliardarul, ameninţări care uneori rămân la acest stadiu.

În postarea sa, Musk a scos în evidenţă experienţa Tesla din China, unde fabrica sa şi-a reluat activitatea după ce s-a reuşit punerea sub control a epidemiei COVID-19.

El a mai scris că va da în judecată "imediat" comitatul Alameda din apropiere de San Francisco unde se află fabrica, acuzând autorităţile că sunt "iraţionale şi că au pierdut legătura cu realitatea".

Elon Musk, torent de mesaje bizare pe Twitter. Acțiunile Tesla pierd 10%

"Funcţionarul ignorant şi neales 'responsabil sanitar interimar' din comitatul Alameda este în opoziţie cu ordinele guvernatorului, preşedintelui, cu drepturilor noastre constituţionale şi contravine bunului simţ!" a susţinut Musk.

Criticile la adresa lui Musk nu au întârziat, printre aceștia numărându-se și Robert Reich, economist și profesor la Universitatea Berkley care spune într-o postare la Twitter că: ”Elon MUsk amenință că le ia oamenilor locurile de muncă dacă nu este lăsat să le pună sănătatea în pericol. Capitalismul în cea mai urâtă formă a sa!” 

Despre Elon Musk se știe de multă vreme să abuzează de multe ori de angajații săi, la fabrica sa din California fiind înregistrate foarte multe accidente de muncă însă tema a fost înăbușită cu multă pricepere.  În trei ani, din 2014 până în 2017, a fost chemată ambulanța de peste 100 de ori pentru muncitorii cărori li se făcea rău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel