Elon Musk, furios, îl face praf pe Bill Gates
Autor: Oana Pavelescu pe 14 sep, 18:56 | Declarația zilei

Elon Musk

În luna august, Bill Gates a afirmat că transportul de mare capacitate cu vehicule 100% nepoluante nu va fi probabil niciodată o soluție practică.

Cofondatorul Microsoft afirma că vehicule lungi precum camioanele, navele cargo sau avioanele de pasageri nu vor fi o soluție practică, notează Bloomberg.

Elon Musk a fost provocat să comenteze afirmațiile lui Gates iar aprecierea creatorului Tesla nu a fost una măgulitoare: ”Habar nu are!”

Contextul este unul un pic mai complicat în condițiile în care ambiția Tesla este de a livra începând de anul viitor primele TIR-uri 100% electrice. Compania auto a investit intens în dezvoltarea acestor camioane care să se poată deplasa peste 800 de km fără realimentare.

Coronavirus. Bill Gates a lansat un nou AVERTISMENT

Gates în schimb crede că pentru călătoriile pe distanțe mari vor fi utilizate motoare mai degrabă alimentate cu biocombustibil deoarece bateriile sunt mari și foarte grele, fără să facă referire la camioane.

El a fost de acord că „vehiculele electrice excelează în călătoriile pe distanțe scurte”, sectorul a făcut multe progrese, datorită concurenței crescute și a accesibilității mai mari. În aceeași postare, el a aplaudat mai multe companii care vor lansa în curând camioane electrice pentru consumatori, cum ar fi „companiile vechi precum GM și Ford și noii producători de autovehicule precum Rivian și Bollinger”, numind doar în treacăt Tesla.

Gates este al doilea cel mai bogat om din lume, în timp ce Musk este al patrulea, potrivit Bloomberg Billionaires Index. 

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele