Elon Musk devine un fel de stăpân de sclavi? Mesajul revoltător
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Elon Musk face un gest care contrariază pe toată lumea
Elon Musk face un gest care contrariază pe toată lumea
Elon Musk începe să treacă de la statutul de om de afaceri vizionar la cel de stăpân de sclavi după mesajele de amenințare trimise către angajații săi de la uzinele Tesla din California, unde lucrează peste 10.000 de oameni.

Elon Musk își deschide fabrica Tesla din Fremont, California și le spune lucrătorilor să încalce ordinul de a sta în casă sau vor trebui să renunțe la salariile și beneficiile lor.

„Dacă nu vă simțiți confortabil să mergeți la muncă, puteți rămâne acasă și veți fi în concediu neplătit”, le spune Elon Musk angajaților într-un e-mail, obținut de The Guardian. „Alegerea de a nu vă prezenta la locul de muncă poate elimina sau reduce eligibilitatea dvs. pentru șomaj, în funcție de agenția statului dvs.”

Deși Musk a încercat să-și momească lucrătorii pe ideea că revenirea la muncă este „atât de cool” și o sarcină „extrem de onorabilă”, într-un e-mail către angajați nu toți lucrătorii sunt încântați că ar putea să-și pună sănătatea în pericol pentru a face mașinile lui Musk.

Critici la adresa lui Elon Musk care amenință că-și mută fabrica din California

Muncitorii Tesla au declarat pentru The Guardian că ei consideră că șefii folosec tactici de intimidare pentru a-i readuce la muncă, amenințându-i că le vor reduce salariile și indemnizațiile de șomaj dacă nu apar.

Musk a anunțat luni că va redeschide uriașa fabrică din Fremont, unde lucrează aproximativ 10.000 de persoane, în ciuda faptului că autoritățile locale i-a cerut să nu o facă. Compania a prezentat un plan de redeschidere dar care nu garantează că toți cei care lucrează la fabrică vor primi echipamente de protecție.

"Dacă cineva este arestat, acela cer să fiu doar eu", a scris Musk într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Cel care il susține însă în demersul său este Donald Trump care cere autorităților din California să permită redeschiderea grabnică a fabricii din Fremont.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel