Elon Musk, în grațiile Pentagonului. A primit un CONTRACT bun
Autor: Simona Haiduc pe 08 aug, 18:51 | Articole recomandate

Patru mari companii au luptat pentru contract

Pentagonul a încheiat un contract cu compania SpaceX pentru lansarea de aparate aparținând armatei americane. Valoarea contractului, ce se va derula între anii 2022-2027, se ridică la 316 milioane de dolari, informează CNBC.

În total, pentru contractele ministerului american al Apărării s-au luptat patru companii - SpaceX a lui Elon Musk, United Launch Alliance (ULA, întreprindere mixtă ce aparține companiilor Boeing și Lockheed Martin), Northrop Grumman și Blue Origin, a lui Jeff Bezos. 

Contractele includ peste 30 de lansări, planificate între 2022 și 2026. Prin urmare, ULA a câștigat 60% dintre lansări, SpaceX restul de 40%. Contractul cu ULA se cifrează la 337 milioane de dolari, SpaceX a primit unul de 316 milioane. 

Citește și Visul SUPREM al lui Elon Musk! Greu de realizat

Lansările vor avea loc de la bazele militare Cape Canaveral, statul Florida, și Vandenberg, statul California.

După cum notează CNBC, cele mai aducătoare de bani misiuni ale securității naționale americane sunt cele din domeniul rachetelor, unele dintre cele costând și 100 de milioane o lansare. În perioada 2012-2019, Pengatonul a încheiat cu ULA și SpaceX contracte în valoare de peste 12 miliarde de dolari. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele