Elon Musk s-a răzgândit. Nu mai crede că zborul pe Marte e prea scump
Autor: Andreea Ionescu
Data actualizării:
Data publicării:
Oamenii de știință au făcut DESCOPERIREA! Viața pe altă PLANETĂ
Oamenii de știință au făcut DESCOPERIREA! Viața pe altă PLANETĂ
Nava spațială a antreprenorului Elon Musk, pe care acesta vrea să o lanseze în spațiu în aproximativ un an de zile, pentru a coloniza planeta Marte, ar putea costa mult mai puțin decât preconizase anterior  directorul general al companiilor SpaceX  .

Musk declarase în urmă cu doi ani că dezvoltarea unui hardware, de care nava SpaceX Mars are nevoie pentru a parcurge spațiul cosmic, ar costa între două și zece miliarde de dolari.

El și-a modificat recent presupunerile legate de costurile financiare, declarând că „suma cheltuită va fi mai degrabă în jurul a două-trei miliarde de dolari, decât de zece”.

Tesla se extinde în Europa de Est. Țările vizate

Sâmbătă, Elon Musk a prezentat publicului un prototip de rachetă, conceput cu scopul de a transporta călători pe Lună şi, ulterior, până pe planeta Marte.

Musk a mai afirmat că primii pasageri ai spațiului ar putea urca la bordul navei sale spațiale și călători pe orbita Pământului în mai puțin de un an.

Inginerul a adăugat că misiunea SpaceX va fi să creeze un vehicul care ar putea reduce prețul călătoriei pe Marte până la aproximativ 200.000 de dolari de persoană.

Acesta a declarat pentru CNN Business, că: „alegerea construirii navei spațiale din oțel inoxidabil în locul materialelor moderne din fibră de carbon, a fost o decizie esențială pentru a face designul navei mai ieftin și mai durabil”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel