Elon Musk zgâlțâie iar piața criptomonedelor
Autor: Oana Pavelescu pe 14 iun, 16:08 | Mutarea zilei

Elon Musk / Foto: Steve Jurvetson

Elon Musk a spus că Tesla Inc. va permite tranzacțiile în Bitcoin odată ce această criptomonedă se va face cu mai multă energie curată.

Miliardarul a spus într-un mesaj pe Tweeter că vrea ca pentru extragerea de bitcoin să se folosească aproximativ 50% energie curată. Cambridge Center for Alternative Finance a estimat că 39% din exploatarea criptografică este alimentată din surse regenerabile, în principal din hidrocentrale.

Acest recent mesaj pare să arate că Elon Musk vede încă un viitor pentru adoptarea mai largă a Bitcoin după ce a criticat moneda digitală pentru că este un mare consumator energetic și se bazează prea mult pe combustibili fosili.

După mesajul șefului Tesla Bitcoin a sărit duminică cu 9% și s-a tranzacționat la 39.580 de dolari, aproape de maximul din ultimele două săptămâni, scrie Bloomberg.

Bitcoin se duce la vale după o nouă afirmație a lui Elon Musk

Musk a lovit Bitcoin și alte criptomonede în ultimele luni. În februarie, Tesla a anunțat că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin și și-a semnalat intenția de a începe să accepte Bitcoin ca plată pentru mașinile sale. În martie, Musk a scris pe Twitter: „Acum puteți cumpăra un Tesla cu Bitcoin”, pentru a spune doar în mai că practica a fost suspendată din cauza îngrijorărilor cu privire la utilizarea combustibililor fosili pentru extracția și tranzacțiile Bitcoin.

Postarea lui Musk de duminică a fost ca răspuns la criticile aduse și ce cererea ca Musk să fie investigat de Comisia Securities and Exchange (SEC) din SUA, jandarmul pieței bursiere americane.


Mutarea zilei Vezi toate articolele