Emiratele au testat PLOAIA ARTIFICIALĂ în călduri de 50 de Grade VIDEO
Autor: Ciprian Dumitrache pe 17 iul, 08:30 | Mutarea zilei

Emiratele Arabe Unite ar fi testat tehnologia care permite să se producă ploi artificiale, în condițiile în care temperaturile ating în această perioadă chiar și aproape 50 de grade.

Ploi artificiale abundente au fost declanșate în mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite (EAU), în mijlocul unui val de căldură cu temperaturi de aproape 50 de grade, care a cuprins statul din peninsula Arabică.

Potrivit Centrul Național de Meteorologie, precipitațiile au avut loc la nord de Hatta, în Munții Hajar, precum și în zonele Huwailat, Kalba Road și Wadi al-Hil.

De asemenea, au fost semnalate ploi și  în zona orașului Al Ain, din emiratul Abu Dhabi. Anterior. În zonă fuseseră înregistrate temperaturi de 47 de grade, relatează  publicația Gulfnews.

Tehnologia de inducere a ploii din Emiratele Arabe Unite a demonstrat că utilizarea dronelor poate declanșa precipitații abundente. Dronele generează șocuri electrice în interiorul norului, fără a mai fi nevoie de a utiliza compuși chimici.

          View this post on Instagram                      

A post shared by المركز الوطني للأرصاد (@officialuaeweather)

Experimentele Emiratelor Arabe Unite au fost realizate împreună cu cercetători de la Universitatea Britanică din Reading.

 


Mutarea zilei Vezi toate articolele