Europa întră în LOCKDOWN. Ce fac marile state UE
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Stare de alertă în România încă 30 de zile. Reguli noi de Paşte şi 1 Mai
Stare de alertă în România încă 30 de zile. Reguli noi de Paşte şi 1 Mai
Franța este la al treilea blocaj național pe fondul supraaglomerării spitalelor, iar Italia a intrat, de asemenea, într-un blocaj strict de sâmbătă, valabil trei zile, pentru a preîntâmpina o explozie a cazurilor în perioada Paștelui catolic.

În Franța, toate școlile și magazinele neesențiale se vor închide timp de patru săptămâni, iar circulația va fi interzisă în intervalul 19:00 - 06:00.  În ultimele zile se înregistrează un vârf de aproximativ 5.000 de pacienți Covid la terapie intensivă. Vineri, țara a înregistrat 46.677 de cazuri noi și 304 de decese.

Pe lângă restricțiile care au intrat în vigoare sâmbătă, de marți oamenii vor avea nevoie și de un motiv pentru a călători la mai mult de 10 km de casele lor, transmite BBC.

Italia a intrat sâmbătă într-un blocaj strict de trei zile, pentru a încerca să prevină o creștere a cazurilor Covid-19 în weekendul de Paștele catolic.

Toate regiunile se află acum în „zona roșie” - cel mai înalt nivel de restricții - întrucât țara înregistrează aproximativ 20.000 de cazuri noi pe zi.

Călătoriile neesențiale sunt interzise, dar oamenilor li se permite să petreacă Paștele în casele lor împreună maxim doă persoane. Bisericile sunt, de asemenea, deschise.

Papa Francisc și-a transmis mesajul de Paște unui grup redus de aproximativ 200 de persoane, cu Piața Sf. Petru goală pentru al doilea an consecutiv.

Belgia a interzis călătoriile neesențiale din afara țării, însă circulația în interiorul țării este permisă.

Spania, în schimb, a permis intrarea cetățenilor europeni cu teste COVID negative, chiar dacă circulația între regiuni este restricționată.

Citește și: Spaniolii au avut dreptate: SARS-CoV-2 devine INACTIV în aceste condiții

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier a cerut oamenilor să se vaccineze. El a recunoscut, de asemenea, că au fost făcute greșeli - în special în testare și în implementarea vaccinului - și a vorbit despre existența unei „crize de încredere” în stat.

"Nu există un glonț de argint pentru a ieși din pandemie", a adăugat președintele Steinmeier. „Avem nevoie de claritate și determinare, avem nevoie de reglementări ușor de înțeles și pragmatice, astfel încât oamenii să aibă direcție” a declarat președintele Germaniei .

Grecia a anunţat duminică prelungirea restricţiilor asupra curselor aeriene interne până la 12 aprilie şi a celor internaţionale până la 19 aprilie, în contextul creşterii în continuare a numărului de infectări cu coronavirus.

Conform acestor restricţii, pasagerii pentru Grecia trebuie să deţină un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore şi să se supună unor teste aleatorii pentru COVID-19. Toţi călătorii străini intră în carantină timp de şapte zile.

Şcolile, magazinele cu produse neesenţiale şi restaurantele sunt închise, dar autorităţile plănuiesc să permită redeschiderea magazinelor mici începând de luni, cu restricţii, iar liceele ar urma să reia cursurile fizice în cursul acestei luni, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Angajatorii europeni oferă sute de joburi românilor

Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel