Evergrande se confruntă cu noi DIFICULTĂȚI. Operațiune EȘUATĂ
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Povestea Evergrande ține o lume întreagă pe jar
Povestea Evergrande ține o lume întreagă pe jar
Deși părea o afacere sigură, o operațiune de succes, operatorul imobiliar chinez Yuexiu Property s-a răzgândit, în ultimul moment, cu privire la achiziționarea clădirii unde își are sediul, în Hong Kong, cel mai mare dezvoltator al țării, din cauza zvonurilor despre falimentul iminent al colosului, informează presa internațională, citând două surse. Dezvoltatorul se confruntă cu noi dificultăți pe fondul problemelor sale financiare.

Grupul Evergrande a licitat sediul Centrului China Evergrande pentru a achita o parte din datoria sa de 300 de miliarde de dolari. Compania a renunțat la a treia rundă de plăți a dobânzilor la obligațiunile internaționale în această săptămână.

Acordul a fost evaluat la 1,7 miliarde de dolari. Yuexiu a refuzat să cumpere clădirea, temându-se că nu va putea finaliza tranzacția din cauza problemelor pe care Evergrande le întâmpină cu plata datoriilor.  Evergrande a cumpărat clădirea în 2015 la un preț record de 1,61 miliarde de dolari.

Între timp, unitatea suedeză de vehicule electrice aparținând China Evergrande Group este în discuții cu societăți cu capital de risc, cu parteneri industriali americani și europeni pentru a găsi noi proprietari, a anunțat conducerea întreprinderii. 

Suedezii caută cumpărători

National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), deținută de un dezvoltator imobiliar chinez care nu are bani, are fonduri pentru a supraviețui ”până la un moment dat”, a spus directorul executiv Stefan Tilk, adăugând că mai mulți investitori sunt interesați de companie.

El a refuzat să comenteze o posibilă evaluare. O sursă familiarizată cu situația a declarat pentru Reuters că unitatea ar putea fi evaluată la 1 miliard de dolari.

Discuții cu foarte multe firme

Evergrande a cheltuit miliarde de dolari pentru a achiziționa participații la dezvoltatori de tehnologie auto, inclusiv NEVS. De asemenea, a creat întreprinderi mixte cu germanul grupurile german Hofer și suedez Koenigsegg.

Citește și Evergrande. 1,5 milioane de contracte pentru apartamente neconstruite încă

NEVS, care a fost autorizat să producă vehicule electrice în China în urmă cu patru ani, este sucursala suedeză a unității EV a Evergrande, Evergrande New Energy Vehicle Group. Tilk a spus că NEVS discută despre o potențială vânzare sau altă finanțare în primul rând cu companii europene și americane, dar a refuzat să le numească.

"Discutăm atât cu investitori, cât și cu companii care împărtășesc aceleași idei și urmează aceeași direcție ca noi și care vor să meargă pe acest drum cu toate competențele noastre", a declarat el pentru Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel