Inmatriculările auto în România în 2021 sunt cu probleme
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Registrul Auto Român
Registrul Auto Român
Autoturismele electrificate ajung să dețină, după primele 3 luni din 2021, o cotă de piață de 12,2%, dar anul 2021 a debutat cu o scădere semnificativă a înmatriculărilor de autoturisme, anunță Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile.

După ce, în ultimele 4 luni ale anului 2020, au fost consemnate creșteri importante ale înmatricularilor de autovehicule, anul 2021 a debutat cu o scădere semnificativă în lunile ianuarie (-46,6%) și februarie (-18,8%), acestea fiind, într-o oarecare măsură, compensate de creșterea de 19,4% din luna martie, potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile.

Pe plan european, însă, după o creștere importantă în luna martie (+87,3%), primul trimestru se încheie cu o creștere generală de 3,2%.

Top-ul pe mărci (autoturisme + autovehicule comerciale) după 3 luni din anul 2021 este condus de Dacia (4.322 unități), urmată de Ford (2.656 unități), Toyota (2.061 unități), Hyundai (1.844 unități), Volkswagen (1.833 unități), Skoda (1.767 unități), Mercedes Benz (1.541 unități), Renault (1.456 unități), BMW (956 unități) și Suzuki (809 unități).

Citește și: Schimbări majore la Dacia. Decizia Grupului Renault

Autoturismele (care reprezintă cca. 79% din total) au înregistrat, în luna martie 2021, un volum de 7.752 unități, cu 18,7% mai mare decât în luna similară din 2020. Pe ansamblul primelor 3 luni din 2021, se înregistrează a scădere generală de 25,8% comparativ cu perioada similară a anului anterior.

În funcţie de tipul de combustibil al autoturismelor înmatriculate, după 3 luni din 2021, ponderea autoturismelor pe benzină a înregistrat o scădere moderată față de perioada similară din 2020, ajungând, astfel, la o pondere de 61,3%. În ceea ce privește autoturismele cu motoare diesel, și acestea înregistrează o scădere față de primele 3 luni din 2020, deținând, însă, o cotă de doar 26,5% din total.

Autoturismele „electrificate, respectiv cele electrice (100% și hibride plug-in), precum și cele full hybrid (care dispun si de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă), ajung să dețină, după primele 3 luni din 2021, o cotă de piață de 12,2%, care este de 2,2 ori mai mare decât cea pe care o aveau după perioada similară a anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel