Experții americani au găsit ARMA, ce pune SUA în inferioritate
Autor: Simona Haiduc pe 04 aug, 07:27 | Mutarea zilei

Chinezii spun despre rachetă că este o superarmă

Rusia va dobândi un avantaj substanțial în fața Statelor Unite după ce racheta ei balistică intercontinentală Sarmat va intra în dotarea forțelor armate, afirmă experții publicației americane The National Interest. Autorii articolului arată că raza de acțiune a acestei arme depășește cu mult capacitatea predecesoarei ei - rachetele Voevoda.

Descrisă ca o rachetă grea, construită cu utilizarea ultimelor realizări în domeniul tehnologiilor militare, experții publicației precizează că Sarmat are o rază de acțiune de 18.000 de kilometri, față de numai 10.000 în cazul Voevoda. În plus, noua rachetă poate fi echipată cu 16 focoase. 

În același timp, Sarmat poate fi folosită și ca mijloc de transport al dispozitivelor de luptă hipersonice ghidate și care, în prezent, se află în față de dezvoltare. 

Citește și Rachete NEMAIVĂZUTE. Pentagonul confirmă: Trump a spus ADEVĂRUL

De menționat că, la începutul lunii trecute, specialiștii publicației chineze The Paper au dedicat un amplu comentariu rachetelor Sarmat care, în opinia semnatarilor materialului, poate pretinde la statutul de ”super-rachetă”. 

Tot experții chinezi susțin că sistemele antirachetă ale Statelor Unite nu vor putea mult timp de acum înainte să respingă un atac cu rachete Sarmat. 

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele