Experimentul cu ANTRAX de la metrou în anul 1963
Autor: Antonia Popescu pe 27 feb, 17:07 | Articole recomandate

Experimentul cu ANTRAX de la metrou în anul 1963

Testul toxinei mortale a fost doar unul dintre sutele de experimente care au implicat militari și civili pentru a ajuta oamenii de știință să cerceteze efectele armelor biologice.

Astăzi, Laboratorul de Știință și Tehnologie al Apărării de la Porton Down este în fruntea luptei împotriva pandemiei coronavirusului.

Dar la începutul anilor '60, era încă locul unor experimente de arme profund sinistre.

La 26 iulie 1963, pasagerii unui tren de la metroul din Londra au fost expuși în mod deliberat la antraxul mortal într-un test potențial mortal care abia acum iese la lumină.

SFÂRȘITUL PANDEMIEI? Acest nou medicament ar putea fi CHEIA

Toxina a fost ascunsă într-un compact de pudră al unei femei care a fost aruncat pe șine undeva între stațiile Colliers Wood și Tooting Broadway din sudul Londrei.

Din 2001, noile tratamente au redus rata mortalității pacienților cu antrax la puțin sub jumătate din infecții. Dar la începutul anilor '60, inhalarea sporilor de antrax a fost fatală în aproximativ 90% din cazuri.

Nu există nicio evidență disponibilă a efectelor testului sau a numărului de persoane care au suferit efecte pe termen lung.

Cu siguranță, oamenii de știință din Porton Down au considerat că este suficient de valoros să organizeze un test similar în aer liber în anul următor.


Articole recomandate Vezi toate articolele