Expert militar rus, idee ȘOCANTĂ! SUA pot fi DISTRUSE
Autor: Simona Haiduc pe 10 noi 2020 / 14:03 | Articole recomandate

Expertul rus vine cu o propunere cumplită

Rusia poate distruge Statele Unite cu metode aflate deja la îndemâna armatei, susține expertul Konstantin Sivkov, considerat, la el acasă, o somitate în domeniu, fiind președintele Academiei de știință în domeniul sistemelor de rachete și artilerie.

”O metodă ce nu presupune eforturi considerabile. Spre exemplu, ar putea fi vorba de crearea unui grupări de forțe capabil să distrugă Statele Unite prin declanșarea unor procese geofizice distructive pe teritoriul american. În acest scop este suficientă lansarea în zone de risc, precum perimetrul vulcanului Yellowstone, a unui număr de rachete și alte proiectile cu un calibru cumulat de câteva zeci de megatone de TNT”, a explicat doctorul în științe militare. 

Într-un articol publicat într-o revistă de specialitate, Sivkov a precizat că purtătoare pentru aceste arme pot fi torpila cu propulsie nucleară Poseidon și racheta balistică intercontinentală grea Sarmat. 

”Și nici nu este nevoie de foarte multe asemenea proiectile. Câteva zeci vor fi suficiente”, a adăugat expertul militar rus. În opinia lui, testarea și desfășurarea acestor arme ar putea fi răspunsul asimetric al Rusiei la retragerea Statelor Unite dind Tratatul privind armamentul strategic ofensiv, START-3. 

Citește și Armă diabolică. Racheta care nu poate fi întrecută

Merită menționat că, în luna iulie, același Sivkov a avertizat că SUA dispune de forțe capabile să lanseze un atac care va paraliza, pur și simplu, Rusia. El a afirmat că americanii pot folosi, în acest scop, rachete de croazieră cu lansare de pe mare și din aer, precum și aviația strategică și tactică. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele