Expert rus știe UNDE poate izbucni un RĂZBOI NUCLEAR. Chiar în 2021
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Nimic nu pare imposibil
Nimic nu pare imposibil
Expertul militar Aleksei Valiujenici a vorbit, într-un interviu acordat presei de la Moscova, despre cele mai probabile conflicte și confruntări armate din 2021.

Potrivit afirmațiilor sale, noi escaladări ale stării de tensiune, și așa destul de încordată, sunt foarte posibile în triunghiul China-India-Pakistan. Nu trebuie ignorat faptul că toate aceste trei puteri posedă arme nucleare. Valiujenici consideră drept foarte probabilă ca între India și Pakistan să izbucnească un conflict extrem de grav. 

„Pe tot parcursul anului, cele două părți se atacă reciproc în zona de frontieră. Pe fondul pandemiei de coronavirus, sunt intens stimulate sentimentele anti-islamice în India. La toate astea trebuie adăugată și dorința evidentă a Turciei de a interveni în conflictul de partea Pakistanului ”, afirmă analistul militar rus. 

Aleksei Valiujevici a numit Afganistanul drept altă regiune unde este probabilă o agravare a situației militare. El a subliniat că reducerea contingentului american va duce inevitabil la o creștere a influenței mișcării radicale a talibanilor. Iată de ce, explică expertul, „o nouă escaladare a interminabilului conflict afgan” este aproape inevitabilă. Nu trebuie uitat faptul că Rusia deține în Tadjikistan, foarte aproape de granița cu Afganismul, o serie de unități militare.

Citește și Senator american, declarația ȘOC: Practic, Rusia ne-a declarat RĂZBOI

În ceea ce privește Siria, prezența contingentului militar american în această țară nu face decât să prelungească războiul. În general, spune analistul, în 2021 multe vor depinde de deciziile politice ale noii administrații americane, care se va instala la Casa Albă pe 20 ianuarie. De exemplu, decizia SUA de a recunoaște ocuparea de către Maroc a regiunii Sahara de Vest poate provoca un nou conflict.

„Frontul de Eliberare din Sahara (Frontul Polisario) s-a activat. Se pare că, în spatele acestor mișcări se află Algeria și Iranul. Dacă Maroc se decide la o amplă intervenție, acest lucru ar putea antrena o reacție din partea Algeriei și un război", a concluzionat analistul rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel