Experții chinezi NU MAI ÎNȚELEG nimic! Este IMPOSIBIL așa ceva
Autor: Simona Haiduc pe 21 ian, 14:55 | Articole recomandate

O concluzie care pune serios pe gânduri

Experții chinezi au ajuns la o concluzie care i-a pus serios pe gânduri. Prezența anticorpilor nu previne reinfectarea cu COVID-19, afirmă oamenii de știință din țara de unde, în urmă cu mai bine de un an a pornit pandemia într-un studiu publicat în revista National Science Review.

Personalul medical a identificat cazuri secundare de coronavirus la 273 de pacienți monitorizați. Ei au descoperit că reinfecția se datorează prezenței unei noi variante a virusului SARS-CoV-2 cu o structură genetică diferită. Intervalul de timp dintre recuperare și reinfectare a fost de 19 până la 57 de zile.

Cum a fost posibil? Specialiștii chinezi susțin că acest fenomen se explică prin absența unui răspuns al celulelor T la agentul patogen. În plus, recurența nu este întotdeauna mai ușoară decât primul caz.

Pe de altă parte, oamenii de știință americani din mai multe centre și laboratoare de cercetare, inclusiv Universitatea Rockefeller din New York și Departamentul de Biologie și Inginerie Biologică din Institutul de Tehnologie din California, au arătat că imunitatea pe termen lung la coronavirus se dezvoltă în termen de șase luni de la infectare. 

Citește și Tulpina AFRICANĂ a SARS-CoV-2 îi ÎNGROZEȘTE pe medici. E de RĂU

Potrivit unui studiu publicat în revista Nature, este exact perioada cât durează reacția celulelor B de memorie la întâlnirea cu SARS-CoV-2. Celulele B de memorie sunt celule plasmatice care, pe lângă proteinele imunoglobulinei, ce recunosc agenții patogeni și se leagă de anumiți antigeni pentru a le distruge, creează sistemul de apărare al organismului.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele