Experții NASA sunt ȘOCAȚI! O asemenea planetă chiar EXISTĂ
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Experții NASA ulterior au realizat ce este
Experții NASA ulterior au realizat ce este
Dacă exista doar o vagă bănuială, acum experții Institutului de Știință al Exoplanetelor, structură care intră în componența Agenției spațiale americane, NASA, au primit și confirmarea ipotezei lor. Da, în Univers există o planetă ce intră într-un sistem cu trei Sori.

Sistemul KOY-5 este situat în constelația Cygnus, la 1.800 de ani lumină de Terra. Planeta KOY-5Ab a fost descoperită de telescopul spațial Kepler în 2009, după strălucirea stelei, dar nu i-au dat prea multă atenție, pentru că nu au crezut că este ceva extraordinar. 

Ulterior însă, astronomii au identificat două stele, 5B și 5C, însoțitoarele astrului principal. Dintre sistemele cu planete, doar mai puțin de 10% sunt multi-stele.

În noul studiu, oamenii de știință au reanalizat toate datele colectate despre sistemul KOY-5. S-a dovedit că o planetă orbitează de fapt în jurul 5A, care aparține probabil giganților gazoși. Masa sa este de două ori mai mică decât cea a lui Saturn, iar perioada de rotație este de cinci zile pământene. 

Citește și Afacerile cu miliardari ruși, explozive! Un fost președinte se resimte

De la suprafața planetei, KOY-5A arată precum Soarele nostru, 5B pare ca Soarele ce orbitează în jurul planetei  Saturn, 5C este ca o stea foarte strălucitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel