Extratereștrii au trimis un SEMNAL. Profesor de la Harvard, explică
Autor: Simona Haiduc pe 12 ian, 09:04 | Articole recomandate

Este un punct de vedere

Profesorul Avi Loeb, de la Universitatea Harvard, Statele Unite, este convins că misteriosul obiect interstelar Oumuamua reprezintă, de fapt, un semnal extraterestru, trimis către Sistemul solar de către o civilizație inteligentă îndepărtată.

Profesorul a menționat că această incredibilă ipoteză este susținută de un întreg set de ciudățenii. În primul rând, Oumuamua este primul obiect interstelar din istoria științei care traversează Sistemul nostru stelar. Obiectul a fost descoperit în toamna anului 2017 pe baza informațiilor colectate de telescopul Pan-STARRS.

Inițial, astronomii au crezut că este o cometă, dar, după o analiză mai atentă și mai extinsă a datelor, bolidul a fost încadrat în categoria asteroizilor. Oricum, este primul asteroid hiperbolic descoperit.

Avi Loeb consideră însă că Oumuamua este un obiect de origine artificială ce poate fi asociat cu activități desfășurate de o civilizație extraterestră. Argumentându-și punctul de vedere, cercetătorul face referire, înainte de toate, la structura stranie, foarte ciudată în formă de trabuc a obiectului, dar și la viteza inegală de deplasare a acestuia.

Citește și Expert israelian, afirmație ȘOC! EXTRATEREȘTRII au bătut palma

"Există o probabilitate destul de mare ca asteroidul Oumuamua să fie, de fapt, un obiect de origine artificială, care a fost trimis către sistemul solar de către o civilizație extraterestră ce dorește să stabilească un contact cu noi. Având în vedere toate dovezile științifice disponibile, ar trebui să luăm în considerare foarte serios această posibilitate", a spus profesorul.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele