Fabrica AstraZeneca, cea mai mare din lume, sub verificări
Autor: Ciprian Dumitrache pe 01 Martie, 12:56 | Articole recomandate

Serum Institute din India - SII, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, produce vaccinul AstraZeneca, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford. |Foto: Livrare către Seychelles, Facebook

UE auditează producătorul Serum Institute din India, deoarece AstraZeneca urmărește să crească numărul de doze furnizate către Uniunea Europeană cu vaccinuri produse în India.

Serum Institute din India - SII, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, produce vaccinul AstraZeneca, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford. Vaccinul este livrat în special în zeci de țări sărace și cu venituri medii și are denumirea de CoviShield

Motivul exact al auditului proceselor și instalațiilor de fabricație ale Serum Institute nu a fost făcut public, dar un rezultat pozitiv al auditului ar însemna că medicamentul ar putea fi exportat către Uniunea Europeană, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să rămână anonime.

Citește și: Coronavirus. Concluzia summitului UE: Urmează săptămâni dificile

UE și Marea Britanie au primit până acum  doze de vaccin produse în facilitățile AstraZeneca, situate în Europa, dar problemele de producție au redus livrările concernului britanico-suedez către UE, obligându-l să caute facilități de producție în altă parte.

Joi, directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, a declarat parlamentarilor din UE că speră să sporească transporturile către blocul de 27 de națiuni în al doilea trimestru, după scăderea din primele trei luni ale anului.

Conform contractului său cu UE, compania s-a angajat să livreze 180 de milioane de doze în al doilea trimestru.

Deși reprezentanții AstraZeneca nu au menționat explicit că dozele de vaccin vor fi importate din India, un înalt oficial al UE a declarat pentru Reuters că Serum Institute din India ar putea fi un potențial furnizor.


Articole recomandate Vezi toate articolele