Fabrica Tesla din Germania, în flăcări. Cine a revendicat atacul
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Un deficit de aprovizionare cu semiconductori provoacă grave probleme producătorilor europeni de automobile şi riscă să deraieze relansarea economică a Germaniei după pandemia de coronavirus.
Un deficit de aprovizionare cu semiconductori provoacă grave probleme producătorilor europeni de automobile şi riscă să deraieze relansarea economică a Germaniei după pandemia de coronavirus.
Poliția germană investighează dacă un incendiu izbucnit peste noapte pe șantierul primei fabrici europene a Tesla a avut un motiv politic, după ce activiștii de extremă stângă și-au asumat responsabilitatea.

Incendiul a afectat mai multe cabluri de alimentare, a declarat un purtător de cuvânt al biroului de anchetă penală al statului.

Incendierea nu a fost exclusă și anchetatorii examinează miercuri o scrisoare care a circulat pe rețelele de socializare în care activiști de extremă stângă își revendica responsabilitatea.

Scrisoarea, care a fost publicată pe o platformă socială de stânga radicală, spunea că a întrerupt alimentarea cu energie electrică a șantierului Tesla dând foc la șase cabluri de înaltă tensiune aflate deasupra solului.

Construirea fabricii Tesla din Germania, oprită de un tribunal

„Tesla nu este nici verde, nici ecologică, nici socială”, a spus scrisoarea, potrivit purtătorului de cuvânt al procuraturii locale.

Tesla, care a declarat că ar putea produce până la 500.000 de mașini Model Y în această fabrică, a amânat deschiderea uzinei până la sfârșitul anului 2021 de la data inițială din 1 iulie, după ce a adăugat planuri de înființare a unei fabrici de baterii.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, s-a plâns de birocrația germană care cere prelungirea proceselor de aprobare, după ce construcția fabricii a fost oprită de ecologiștii preocupați de viața sălbatică locală și de resursele de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel