Facebook, dat în judecată pentru încălcarea legii antitrust
Autor: Oana Pavelescu pe 09 dec 2020 / 22:01 | Articole recomandate

Facebook va trebui să facă față unui proces dureros

Un grup de state americane condus de New York a inițit un proces în care acuză Facebook Inc de încălcarea legii antitrust, potrivit a două surse familiare cu această chestiune.

Procurorul general din New York, Letitia James, a declarat că va face miercuri după-amiază un anunț important „legat de zona de afaceri”. Procurorul general al Carolinei de Nord, Josh Stein, a anunțat o conferință de presă legată de „o companie de tehnologie”.

Procesul va fi intentat în fața instanței federale din Washington, afirmă o sursă pentru Reuters.

Comisia Federală pentru Comerț din SUA a cercetat Facebook, la fel ca și procurorii generali ai statului. Peste 40 de procurori sunt așteptați să se alăture procesului.

Dacă procesele sunt intentate, Facebook ar fi a doua companie tehnologică majoră trimisă în judecată anul acesta.  Departamentul de Justiție a dat în judecată Google Alphabet Inc în octombrie.

Cum vrea să lupte Facebook cu ”conținutul periculos”

În mărturia făcută în fața congresului din această vară, directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a apărat achizițiile mult criticate, precum Instagram și WhatsApp, spunând că platforma sa de socializare s ajutat micile companii să se extindă. El a susținut, de asemenea, că Facebook are o serie de concurenți, inclusiv alți giganți tehnologici.

Facebook a soluționat o anchetă de confidențialitate cu FTC în 2019, plătind 5 miliarde de dolari pentru a rezolva acuzațiile potrivit cărora a încălcat un decret de consimțământ din 2012 prin partajarea necorespunzătoare a informațiilor despre utilizatori cu acum defuncta Cambridge Analytica, ai cărei clienți au inclus campania din 2016 a președintelui Donald Trump dar și campania de promovare a Brexit-ului.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele