Facilitate pentru studenții români care studiază în străinătate
Autor: Oana Pavelescu pe 10 dec 2019 / 10:36 | Articole recomandate

Studenții români din străinătate vor beneficia și ei de gratuitate pe căile ferate

Studenții au de câțiva ani gratuitate la călătoriile cu pe calea ferată, însă o anumită categorie a studenților români nu beneficiază de această facilitate, însă acum, o nouă propunere legislativă vrea să atenueze această diferență de tratament.

Este vorba despre studenții români care studiază la univestitățile din străinătate.

Conform noii prevederi srucenții care urmează cursurile universităților din străinătate recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării vor putea beneficia aproximativ de aceleași condiții de transport cu trenul de care se bucură în prezent studenții din România, fie ei români sau străini.

Însă, gratuitatea pentru acești studenți va fi limitată: "gratuitate la o singura calatorie, dus-întors, la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a ll-a".

Studenții străini. Condiții, obligații pentru a lucra în România

Studenții români care studiază la universitățile din țară beneficiază de gratuitate la transportul cu trenul pe tot parcursul anului, neavând o limitare legată de numărul de călătorii.

Inițiatorii proiectului sunt de părere că măsura care îi vizează pe studenții români din străinătate “reprezintă o recunoaștere a faptului că aceștia încă sunt membri ai societății românești”.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele