Fond de solidaritate ”Locuințe pentru tineri”. Firmele vor alimenta cu 1% din profit
Autor: Oana Pavelescu pe 13 iul, 18:19 | Mutarea zilei

Se dorește înființarea unui fond de solidaritate pentru tinerii care vor să-și cumpere o casă

Parlamentarii au propus un proiect de lege prin care se înființează ”Fondul de Solidaritate ”Locuințe pentru tineri”, unde firmele vor fi obligate, anual, să transfere 1% din valoarea profitului brut.

Este vorba despre un proiect de lege care a fost depus la Senat care prevede ca firmele care au profit brut de cel puțin un milion de lei să vireze 1% din acesta în fondul respectiv.

Fondul de Solidaritate ”locuințe pentru tinerii români” este destinat tinerilor sub 35 de ani, căsătoriți, care vor să-și achiziționeze o locuință în rate dar nu au posibilitatea de a achita avansul.

Fondul de Solidaritate "Locuințe pentru tinerii români” este un fond special, administrat si gestionat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Programul Prima Casă se schimbă, iar. Ce e nou

„Societățile comerciale, care, la finalul ultimului an fiscal, au avut un profit brut minim de 1 000 000 lei, vor transfera 1% din acesta către Fondul de Solidaritate <<Locuințe pentru tinerii români>>”, se spune în proiectul de lege.

Sumele transferate în acest fond de solidaritate vor fi deductibile iar termenul limită până la care banii trebuie depuși este 30 iunie a anului în care se depun documentele financiare la organele fiscale teritoriale competente, pentru anul anterior.

Legea ca să se aplice trebuie să fie votată de ambele camere ale Parlamentului, după care să fie promulgată de Președinte și publicată în Monitorul Oficial.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele