Florin Cîțu a găsit soluția pentru gaura din buget
Autor: Matei Ion pe 10 dec 2019 / 09:08 | Declarația zilei

Florin Cîțu

După ce a reușit să alarmeze pe toată lumea, Florin Cîțu spune acum că a găsit soluția 

 Bufferul Guvernului, stocul guvernamental de rezervă în valută, este de câteva miliarde de euro, a precizat luni, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă. El nu a vrut să spună exact cât are Guvernul în rezervă valutară.

"Bufferul de la Finanțe este la un nivel optim. Sunt miliarde de euro, este mai mare decât era când am venit eu aici, acum o lună de zile", a declarat Florin Cîțu.

România are o rezervă suficientă pentru a face față oricăror presiuni asupra finanțării sau asupra cursului de schimb, a declarat săptămâna trecută, la Bruxelles, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, într-un interviu acordat Bloomberg.

Ministrul Cîțu: "Duo jalnic care încearcă să mascheze situaţia economică reală a României"

Totodată, ministrul Finanțelor a mai precizat luni că tranzacția Banca Românească-Exim Bank este sub evaluarea sa în prezent și că ea ar putea fi finalizată după sărbători.

"Tranzacția Banca Românească-Exim Bank este sub evaluarea mea în acest moment. Și o să dau… Consiliul Concurenței mi se pare că a dat aviz, BNR nu a dat încă aviz, dar este sub evaluarea mea", a precizat Cîțu.

În ceea ce privește programul emisiunilor de titluri suverane pentru populație, el a spus că dorește ca programul să fie "mai flexibil" în 2020 și că nu are în vedere la acest moment facilitarea tranzacționării pe bursă a titlurilor de stat.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele