Florin Cîțu a descoperit situația din spitale și caută vinovați
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Cîţu: Subvenţionăm o parte din gigacalorie
Florin Cîţu: Subvenţionăm o parte din gigacalorie
Premierul interimar Florin Cîţu a cerut să se stabilească "în mod clar" cine a tergiversat, din aprilie până în octombrie, o licitaţie pentru achiziţia unui medicament folosit în tratarea bolnavilor de COVID-19, având în vedere că s-a apelat recent la Mecanismul de Protecţie Civilă al UE în vederea aprovizionării cu Tocilizumab.

"Pentru Ministerul Sănătăţii, pentru că suntem în ancheta pentru valul 4, cum a fost pregătit, referitor la medicamente, din informaţiile pe care le am acum şi aş vrea să prezentaţi public situaţia, se pare că a fost o licitaţie care a început în aprilie pentru Tocilizumab. Deci, din aprilie şi până acum o săptămână, această licitaţie a tot fost tergiversată”, a constatat Florin Cîțu la videoconferinţa cu reprezentanţii Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

Deci, a continuat el, ”dintr-o dată ne-am dat seama că nu avem acest medicament. Aş vrea să ştiu cine din Ministerul Sănătăţii a ţinut şi a tergiversat această achiziţie pentru acest medicament atâtea luni de zile, din aprilie până acum o săptămână, când a fost finalizată”.

Arafat să explice

Premierul interimar a subliniat că ”este foarte important ca aceste informaţii să fie prezentate public să vedem cine este responsabil pentru acest lucru".

Citește și Prima țară care cumpără primul antiviral pentru Covid-19

El a cerut şefului DSU, Raed Arafat, să explice ce se întâmplă cu medicamentele solicitate prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE, între care şi Tocilizumab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel