Florin Cîțu anunță că vor fi acordate ajutoare familiilor victimelor din incendiu de la Constanța
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Guvernul Cîţu a picat. Moţiunea de cenzură a trecut
Guvernul Cîţu a picat. Moţiunea de cenzură a trecut
Premierul Florin Cîţu anunţă că vor fi acordate ajutoare familiilor persoanelor decedate în urma incendiului produs, vineri, la Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa.

Întrebat dacă vor fi acordate ajutoare familiilor victimelor, premierul a răspuns: "Ştiu că şi de la Primăria Constanţa vor fi date ajutoare, şi de la Guvern vor fi date ajutoare, în şedinţa de luni va fi această decizie".

El a adăugat că actualul Guvern are "responsabilitatea de a corecta greşeli" făcute în ultimii 30 de ani.

"Eu spun că acest Guvern are responsabilitatea de a corecta greşeli făcute în ultimii 30 de ani de zile. Am început bine, am început cu reforme, la un moment dat bineînţeles că un partid s-a hotărât să plece, pentru că incompetenţa unui ministru nu a vrut să fie acceptată în acest partid şi a mers mai departe", a mai arătat primul ministru.

COVID-19. S-a aflat care este cauza pentru formele grave

În opinia sa, deciziile luate în ultimele zile în contextul pandemiei nu reprezintă restricţii, acestea fiind luate în funcţie de propunerile specialiştilor.

"De fapt nu sunt restricţii, trebuie să fim cinstiţi, acestea nu sunt restricţii, sunt măsuri prin care noi introducem certificatul de vaccinare ca activităţile din România să poată să meargă mai departe, fără să existe riscul pentru persoanele care sunt acolo Ele au venit... au fost adoptate în funcţie de cum au fost propuse de specialişti. Aşa am lucrat de la început, aşa lucrez şi în continuare. Specialiştii vin şi propun. Astăzi au propus ceva, în CNSU a fost aprobat, după aceea a fost hotărâre de guvern, în funcţie de cum a evoluat situaţia. Şi vă spun că ieri eu am fost şi am vorbit cu mai mulţi oameni care au activităţi economice. Toţi erau fericiţi că pot să rămână deschişi în perioada următoare doar pentru persoanele vaccinate şi trecute prin boală", a mai susţinut premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel