Florin Jianu. Mediul de afaceri rămâne Cenușăreasa economiei românești VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Jianu
Florin Jianu
EXCLUSIV
Florin Jianu, președintele CNIPMMR, a vorbit în cadru dezbaterilor organizate de Trustul de presă DC Media Group pe tema “Upgrade Romania – PLANUL DE REPORNIRE A ECONOMIEI LA 6 LUNI DE CRIZĂ PANDEMICĂ“, despre problemele cu care se confruntă întreprinderile mici și mijlocii în această perioadă. Potrivit spuselor sale, banii nu au ajuns la IMM-uri, deși ei există, dar că totul se blochează undeva la nivel de funcționari.

În primul rând, se vede absența unui minister al IMM-urilor, pentru că problematica IMM-urilor este una specifică, a declarat Florin Jianu în intervenția sa la dezbateri. Potrivit precizărilor sale, au existat discuții de-a lungul timpului pe acest subiect, dar s-a ales varianta cu ministere mai mare, cum este cel al economiei, care înglobează și economia, și turismul, și IMM-urile. ”Și de fiecare dată, desigur, Cenușăreasa rămâne mediul de afaceri și foarte puțină preocupare”, a subliniat el. 

În ultima perioadă, măsurile au venit în special din partea ministerului Muncii, care, după părerea noastră și-a făcut treaba în ceea ce privește șomajul tehnic, apoi aceste măsuri active. Mai vin niște măsuri din partea Fondului național de garantare. Dar ajungem la adevărata problemă a economiei românești: având în vedere că doar două din zece IMM-uri, ce facem cu restul de opt, a arătat Jianu. 

Citește și Upgrade Romania - Planul de repornire a economiei la 6 luni de criză pandemică

”Noi am făcut cercetări, am fost foarte activi în această perioadă în privința acelui miliard de euro despre care se tot discută din luna aprilie. Și iată că suntem la sfârșitul lunii septembrie, banii nu au ajuns la întreprinderile mici și mijlocii. Fondurile erau necesare exact pentru acea perioadă de lockdown, perioadă în care economia și societatea au suferit cel mai mult, companiile fiind, practic, închise”, a explicat Florin Jianu

Iar bani sunt, pentru că Ministerul Fondurilor Europene a identificat din fondurile pe 2014-2020 un miliard de euro din Programul operațional de competitivitate. Cred că greșeala este că se lasă prea mult pe mâna funcționarilor. Aici ar trebui o decizie politică, o decizie mult mai fermă, o decizie imediată de aplicare a acestor fonduri, a apreciat președintele CNIPMMR. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...


pixel