Fondatorul Nikola și-a dat demisia după acuzațiile de fraudă
Autor: Oana Pavelescu pe 21 sep, 14:09 | Auto

Trevor Milton și-a dat demisia

Trevor Milton, fondator și CEO-ul companiei Nikola, și-a dat demisia după ce un fond de investiții l-au acuzat că a făcut afirmații mincinoase despre tehnologia companiei.

La mai puțin de două săptămâni după ce a semnat un contrat de 2 miliarde de dolari cu General Motorsc, fondatorul start-up-ului care produce camioane electrice Nikola Corp. și-a dat demisia în mijlocul scandalului legat de afirmațiile false făcute de Trevor Milton în legătură cu tehnologiile companiei, relatează The New York Times.

Camioanele electrice Nikola One, o mare minciună

Demisia lui Trevor Milton, care a fost anunțată duminică târziu, a venit ca urmare a publicării unui raport efectuat de fondul de investiții Hindenburg Research în care a fost demascată o escrocherie de mari proporții. Printre minsiunile demontate de Hindenburg Research s-a numărat și un film demonstrativ în care era prezentat un așa zis camion electric dar care s-a dovedit a fi fost filmat pe un plan inclinat camionul deplasându-se datorită gravitației și nu a motorului electric. 

Nikola, o companie care are sediul central în Phenix, Arizona, a calificat afirmațiile Hindenburg Research drept false și defăimătoare. Reprezentanții companiei spun că au de gând să formuleze o reclamație la Securities and Exchange Commission. Acțiunile Nikola, care au urcat brusc după semnarea contractului cu General Motors, s-au prăbușit cu 40% după publicarea raportului iar după anunțul demisiei lui Milton, acțiunile au mai pierdut 23 de procente.

Te-ar putea interesa și...
Auto Vezi toate articolele