Fonduri de pensii private obligatorii. Valoarea activelor, în creștere
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Ajutoare pentru cei cu venituri mici
Ajutoare pentru cei cu venituri mici
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 64,6 miliarde de lei, la 29 mai 2020, în creştere cu 21,06% faţă de nivelul existent la 31 mai 2019, şi cu 4,45% peste nivelul din luna anterioară, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 41,78 miliarde de lei, respectiv 64,63%. Pe locul doi se află acţiunile, cu 12,62 miliarde de lei (19,53%). Obligaţiunile corporative se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 3,55 miliarde de lei, respectiv 5,50% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 64,66 miliarde de lei, în mai 2020, iar valoarea activului net de 64,63 miliarde de lei.

Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,546 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,424 milioane de participanţi.

Citește și Activele fondurilor de pensii facultative, în creștere

În luna martie 2020, au fost virate contribuţii pentru 3,862 milioane de participanţi, iar pentru 3,661 milioane nu au fost virate contribuţii. La Pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel