Ford face transferul anului: Un șef de la Apple ajunge la constructorul din Michigan
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
FORD
FORD
Doug Field, fost vicepreședinte Apple, responsabil cu proiectele speciale ale companiei de tehnologie, va lucra pentru Ford Motor Company. La Ford, Field va conduce departamentul de tehnologie avansată. 

Știrea a stârnit reacții aprinse în Statele Unite, deoarece Field a condus un grup de proiecte speciale la Apple care era implicat în dezvoltarea vehiculelor electrice complet autonome.

Probabil că Ford este „foarte interesat să obțină informații despre cum să devină mai mult o companie de tehnologie”, a spus analistul Gartner, Mike Ramsey.

Field s-a alăturat companiei Apple în 2018 după ce a lucrat pentru Tesla, unde a jucat un rol important în lansarea sedanului electric, Model 3, relatează Bloomberg. 

Financial Times spune că Field a fost șeful „proiectului secret” al Apple, prin care se dorea construirea unei mașini electrice. 

„Este o lovitură pentru ambițiile Apple în domeniul auto și un mare câștig pentru Ford ", a declarat analistul Dan Ives.

Plecarea este un obstacol pentru Titan, proiectul mașinii Apple care datează din 2014 și a suferit numeroase modificări de strategie și de personal, inclusiv trei plecări majore la începutul acestui an.

Anterior, alți trei angajați importanți au părăsit echipa Apple: unul dintre fondatorii proiectului de mașini electrice, Benjamin Lyon, un specialist în management autonom, Jaime Waydo și Dave Scott, care a condus departamentul de robotică. Potrivit FT, toți trei se aflau sub comanda lui Doug Field.

Citește și: Raluca Turcan, despre joburi. ”Am salvat 1,4 milioane de locuri de muncă”

Apple lucrează la dezvoltarea propriului său vehicul electric fără pilot din 2014, a raportat anterior Reuters. Potrivit surselor agenției, producția de mașini ar putea începe în 2024.

Bloomberg, citând surse, a declarat că proiectul gigantului IT de a dezvolta o mașină electrică este la început și Apple va avea nevoie de cel puțin cinci ani pentru a lansa primul model.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...


pixel