Ford investeşte în Canada 1,46 miliarde de dolari
Autor: Mara Ivan pe 23 sep, 21:34 | Auto

Ford recheamă la service peste 375.000 de SUV-uri Explorer

Ford va investi 1,95 miliarde de dolari canadieni (1,46 miliarde de dolari SUA), la fabricile sale Oakville şi Windsor din Canada, ca parte a acordului preliminar încheiat cu angajaţii canadieni, a anunţat Jerry Dias, preşedintele sindicatului Unifor, transmite Reuters.

În urma retehnologizării uzinei Oakville vor fi construite cinci modele electrice, în perioada 2025 şi 2028, a precizat Dias.

Guvernul federal, alături de autorităţile din Ontario, este dispus să investească la Oakville pentru ca fabrica să producă modele electrice, deoarece astfel facilitatea va rămâne deschisă o perioadă îndelungată, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

"Suntem în mijlocul negocierilor pentru a stabili suma cu care vor contribui autorităţile la linia de producţie pentru vehicule electrice a fabricii Ford", a declarat Doug Ford, premierul celei mai mari provincii a Canadei, Ontario. El nu a precizat suma luată în considerare pentru a fi investită la Oakville.

Citește și Codul rutier se modifică. ITP, facilități

Presa canadiană susţine că Guvernul federal şi autorităţile din Ontario ar putea investi până la 500 de milioane de dolari canadieni.

Anul trecut, Ford avertizase că ar putea concedia aproximativ 450 de angajaţi de la fabrica sa din Oakville, după ce compania auto va opri producţia modelelor Ford Flex şi Lincoln MKT. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar putea interesa și...
Auto Vezi toate articolele