Francezii, speriați de AstraZeneca. Ce se întâmplă la centrele de vaccinare
Autor: Antonio Grigore pe 05 apr, 16:36 | Mutarea zilei

În medie, peste 3 milioane de vaccinuri sunt administrate zilnic, potrivit informaţiilor furnizate de Casa Albă.

Frica de efectele secundare ale vaccinului suedezo-britanic a golit centrele de vaccinare din multe regiuni ale Franței, în timp ce autoritățile franceze încearcă din răsputeri să convingă populația că toate vaccinurile aprobate sunt sigure.

Primarul orașului Calais declara că din 500 de programări pentru vaccinul AstraZeneca, au venit la vaccinare aproximativ 70 de persoane.

„Au trecut opt ​​zile de când a început tendința descendentă și vineri (când autoritatea britanică de reglementare a medicamentului a indicat că a identificat 30 de cazuri de cheaguri de sânge la persoanele care au primit acest vaccin, n.r.), a fost lovitura de grație”, a declarat primarul, citat de publicația franceză Lepoint. 

Citește și: Acţiunile Tesla urcă puternic, după livrările record

În Gravelines (nordul Franței), Dr. Thierry Mraovic, unul dintre coordonatorii centrului de vaccinare, a indicat pe contul său de Twitter că 600 de doze neutilizate trebuie returnate, adăugând că regretă faptul că vaccinul Astrazeneca este administrat doar persoanelor de peste 55 de ani.

Ministrul de interne a încercat să  liniștească spiritele. „Trebuie să fim atenți la temerile francezilor”, a remarcat el, subliniind în același timp că vaccinarea a fost „cea mai bună apărare împotriva acestui virus care ucide în fiecare zi”. "Este evident că toate vaccinurile care au fost validate de autoritățile sanitare europene și franceze sunt vaccinuri bune", a insistat el.

 


Mutarea zilei Vezi toate articolele