Furtuna Ciara se dezlănțuie în nordul Europei
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Furtuna Ciala, la Dublin
Furtuna Ciala, la Dublin
Zboruri anulate, curse cu feribot întrerupte, meciuri de fotbal amânate: furtuna Ciara s-a abătut duminică în nord-vestul Europei, în special în Marea Britanie, provocând temeri de pagube, inundaţii şi întreruperi de curent, relatează AFP.

În Regatul Unit, ţara cea mai afectată de această furtună de iarnă, transportul aerian, feroviar şi maritim a fost perturbat, furtuna aducând ploi abundente şi rafale de peste 130 km/h.

Serviciul Meteorologic Britanic (Met Office) a plasat Anglia şi Ţara Galilor sub alertă portocalie de vânt până duminică la ora 21:00 (locală şi GMT).

Serviciul meteo a declarat, de asemenea, că se aşteaptă să fie avariate locuinţe, cu posibilitatea de întreruperi de energie, şi inundaţii şi a avertizat asupra pericolului cauzat de obiectele purtate de vânt.

În oraşul scoţian Perth, trei persoane au fost rănite în prăbuşirea parţială a acoperişului unui pub.

Zeci de zboruri au fost anulate sau întârziate, iar Network Rail, proprietarul reţelei feroviare britanice, a sfătuit cetăţenii să nu călătorească cu trenul duminică dacă nu este "absolut necesar" şi a avertizat că traficul ar putea fi perturbat până luni dimineaţă. Mai multe companii feroviare au decis, de asemenea, să reducă frecvenţa şi viteza trenurilor sau chiar să anuleze anumite servicii în Scoţia.

Pe mare, circulaţia feriboturilor pe canalul Mânecii între Calais şi Dover a fost întreruptă duminică la amiază "până la o notificare suplimentară".

Sute de zboruri, anulate în Europa din cauza furtunii Ciara


Furtuna a determinat, de asemenea, amânarea mai multor meciuri de fotbal în Marea Britanie, precum şi a meciului Scoţia-Anglia din Turneul celor Şase Naţiuni la rugby feminin, dar şi a curselor de cai.

Parcurile regale sunt închise, iar regina Elisabeta a II-a nu a participat la slujba tradiţională de duminică, la Sandringham, reşedinţa sa din estul Angliei.

În Irlanda, plasată sub alertă portocalie pentru risc de inundaţii în regiunile de coastă, 10.000 de case, ferme şi întreprinderi au fost lipsite de energie electrică.

În Galway (vest), ceremonia pentru a marca lansarea evenimentului Capitală Europeană a Culturii 2020 a fost anulată sâmbătă seara, iar compania aeriană Aer Lingus a avertizat despre posibile întârzieri şi anulări.

Transportul aerian în Belgia este de asemenea afectat, aproximativ şaizeci de zboruri de la sau către aeroportul din Bruxelles au fost anulate.

O alertă portocalie de vânt a fost emisă pentru duminică în toată ţara. La Bruxelles, pădurile şi parcurile vor fi închise duminică şi luni, iar Liga Belgiei de Fotbal a anunţat amânarea meciurilor din campionatul programat duminică.

În Luxemburg, elevii din şcolile publice nu vor merge la şcoală luni din cauza unei avertizări de furtună foarte violentă pentru ziua respectivă.

În Franţa, unde sunt aşteptate vânturi de până la 140 km/h, alerta portocalie acoperă toată zona de nord a ţării, în total 35 de departamente.

În regiunea Hauts-de-France, prefecturile au cerut populaţiei să limiteze deplasările şi să nu se plimbe prin păduri din cauza riscului de cădere a copacilor, în special în Somme, şi să evite litoralul din cauza riscului creştere a nivelului apei.

Regiunea a anunţat posibile perturbări ale reţelei de transport interurban şi şcolar.

În Lille ca şi în Boulogne-sur-Mer, parcurile şi grădinile sunt închise toată ziua duminică, în timp ce la Calais, debarcaderul vestic al plajei, un loc popular pentru călători, a fost închis încă de sâmbătă seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel