Fuziune feroviară. Doi grei mondiali au angajat negocieri
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Concurența chineză sperie
Concurența chineză sperie
Producătorul canadian de trenuri, garnituri de metrou şi avioane, Bombardier Inc., analizează o posibilă fuziune a operaţiunilor sale feroviare cu rivalul francez Alstom SA, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea discuţiilor.

Potrivit surselor, în ultimele luni, cele două companii au purtat discuţii preliminare pentru o tranzacţie în domeniul feroviar. Cu toate acestea, o fuziune între Bombardier şi Alstom, producătorul trenurilor de mare viteză TGV, va fi spusă analizei autorităţilor de reglementare a concurenţei. În plus, o tranzacţie în domeniul feroviar este doar una din opţiunile analizate de compania canadiană pentru stabilizarea portofoliului, care include şi avioane de afaceri, au adăugat sursele.

O eventuală preluare a afacerilor Bombardier în domeniul trenurilor de către Alstom ar reprezenta ultima încercare a unuia din cei mai mari producători mondiali de trenuri de a contracara competiţia în creştere venită din China. În anul 2017, Bombardier a purtat discuţii vizând combinarea operaţiunilor sale în domeniul trenurilor cu rivalul german Siemens AG, însă la final grupul german a optat pentru o tranzacţie cu rivalul francez Alstom. Însă în luna februarie 2019, Uniunea Europeană a blocat fuziunea Alstom-Siemens, care ar fi dat naştere unui campion european, în pofida avertismentelor cu privire la ameninţarea concurenţei chineze.

Citește și Chinezii au preluat un sfert din piața europeană de locomotive diesel

Analiştii citaţi de Bloomberg sunt de părere că este puţin probabil ca Alstom să fie interesat de o fuziune cu Bombardier din motive ce ţin de concurenţă. "Veniturile sunt similare iar o fuziune ar crea o concentrare semnificativă a vânzărilor în sectorul european de material rulant, comparabilă cu afacerea respinsă recent dintre Alstom şi Siemens", a declarat Mustafa Okur, analist la Bloomberg Intelligence.

În 2018, compania canadiană a generat vânzări în valoare de opt miliarde de euro pe piaţa echipamentelor de transport feroviar, în timp ce Alstom a ajuns la o cifră de afaceri de 8,1 miliarde euro în ultimul exerciţiu financiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel