Fuziune STRATEGICĂ. Se creează un nou GIGANT BANCAR
Autor: Simona Haiduc pe 15 sep, 14:55 | Declarația zilei

Banca Mondială. Recomandări pentru România

Șefii băncilor elvețiene UBS și Credit Suisse discută posibilitatea unei fuziuni. Dacă tratativele vor conduce la o concluzie pozitivă, pe piața europeană va apărea un nou lider, relatează publicația Inside Paradelplatz.

Citând surse din interiorul companiei McKinsey, care oferă consultanță celor două bănci, publicația afirmă că noua bancă își va umbri toți concurenții din Europa și va fi un adversar puternic pentru grupul britanic HSBC și pentru băncile americane. 

Inițiatorul proiectului denumit ”Semnal” este președintele consiliului director al UBS, Axel Weber, care speră să preia conducerea viitorului gigant bancar. Până acum s-a știut că Weber intenționează să se retragă din activitate în 2022. 

Planul părților implicate este ca discuțiile să se finalizeze undeva la începutul anului viitor, pentru ca până la sfârșitul lui 2021 să fie creată noua instituție financiară. Șeful UBS a adus deja la cunoștința Guvernului elvețian stadiul tratativelor. 

Citește și Până la 3000 dolari/uncie? Evoluția AURULUI devine o necunoscută

Credit Suisse numără, în prezent, circa 50.000 de angajați, din care aproape 15.000 în Elveția. În birourile UBS din întreaga lume lucrează în jur de 70.000 de oameni, din care aproximativ 20.000 în Elveția. După fuziune se preconizează o reducere cu 10-20% a numărului total de angajați.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele