General american: Un astfel de război va însemna sfârșitul lumii
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu ar trebui niciodată
Nu ar trebui niciodată
Statele Unite nu ar trebui să permită niciodată un conflict armat cu Rusia sau China, deoarece un astfel de război va avea consecințe devastatoare pentru întreaga lume, a declarat generalul John Hayten, vicepreședinte al Comitetului șefilor de stat major al forțelor armate americane, la o conferință video organizată de Brookings Institution din Washington.

„În ceea ce privește marile puteri, obiectivul nostru nu ar trebui să vizeze niciodată intrarea într-un conflict armat cu China, la fel cum nu ar trebui să ajungem vreodată la un război cu Rusia, deoarece ziua în care s-ar putea lua o decizie în această direcție va fi una îngrozitoare pentru planeta naoastră, va fi o zi înfiorătoare pentru țările noastre. Un astfel de război va distruge lumea”, a avertizaat Hayten.

În opinia lui, pentru a evita un astfel de scenariu, se impune continuarea negocierilor strategice cu Rusia și China. „Pentru că, indiferent de cât de diferiți suntem, avem un scop comun fundamental, acela de a nu lupta niciodată unii împotriva celorlalți, pentru că un război cu o putere nucleară este ceva rău”, a spus el.

Anterior, viceamiralul marinei americane Charles Richard a apreciat că, în opinia lui, un conflict dintre Statele Unite și Rusia, precum un conflict dintre SUA și China cu utilizarea armelor nucleare este destul de probabil. Deși, s-a grăbit el să adauge, Pentagonul consideră că eventualitatea recurgerii la arme nucleare este destul de redusă.

Citește și Israelul își completează ”armata de roboți”, cu REX

Autoritățile SUA au calificat în repetate rânduri Rusia ca fiind principala amenințare pentru Statele Unite. În ianuarie, cu puțin înainte de numirea sa în funcția de șef al Pentagonului, Lloyd Austin a declarat că Rusia și China reprezintă cele mai mari provocări pentru Statele Unite și a susținut că ambele tulbură într-o mod periculos climatul de securitate globală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel