Pentru ce pune George Soros la bătaie un miliard de dolari
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
George Soros
George Soros
Miliardarul George Soros spune că pune la bătaie un miliard de dolari pentru a deschide o universitate globală pentru a contracarea guvernele autoritariene și schimbările climatice, despre care spune că sunt provocările gemene care amenință supraviețuirea civilizației, scrie Bloomberg .

Rețeaua Universităților pentru o Societate Deschisă va oferi o platformă internațională de educație și cercetare, a declarat Soros la Forumul Economic Mondial de la Davos. Universitatea se va deschide în parteneriat cu Universitatea Central Europeană și Bard College.

”Ca strategie pe termen lung, cea mai bună speranță a noastră constă în accesul la o educație de calitate, în special o educație care consolidează autonomia individului prin cultivarea gândirii critice și accentuarea libertății academice”, a explicat Soros.

În discursul său dar și în cursul discuțiilor, Soros a vorbit despre o largă paletă de probleme, printre care economia ”supraîncălzită” a Statelor Unite ale Americii, dominația Facebook Inc. și regimurile autocratice ale liderilor precum Xi Jinping, Narendra Modi, Jair Bolsonaro și Donald Trump, despre care miliardarul a spus că este ”un escroc care suferă de narcisism”.

George Soros. Marea satisfacție a milidarului american

”Luând în considerare urgența climatică și tulburările sociale mondiale, nu este o exagerare să spun că 2020 și următorii ani vor fi determinanți nu numai pentru soarta lui Xi și Trump dar și lumii întregi”, a mai spus George Soros.

Totodată, miliardarul a criticat din nou Facebook pentru că nu reușește să controleze rețeaua de socializare.

”Nu există nimic care să îi oprească și am impresia că există chiar o înțelegere între Trump și Facebook. Facebook va face tot posibilul pentru ca Trump să fie reales iar Trump va face tot posibilul să protejeze Facebook”, a mai adăugat miliardarul.

Soros a mai declarat că Trump este responsabil de supraîncălzirea economiei: ”Și o economie supraîncălzită nu poate fi lăsată să fiarbă pentru prea multă vreme”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel