Germania iese din starea de urgență impusă în pandemie
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Germania amnunță că renunță la starea de urgență
Germania amnunță că renunță la starea de urgență
În timp ce România sparge recorduri după recorduri la decese și îmbolnăviri din cauza COVID-19, alte țări ies din pandemie și renunță și la starea de urgență după ce și-au vaccinat peste 80% din adulți, în țara noastră rata de vaccinare fiind de sub 40%.

Germania va lăsa ca starea de urgență să expire pe 25 noiembrie, deoarece amenințarea COVID-19 pentru persoanele vaccinate este doar moderată, a anunțat presa germană, citând comentarii ale ministrului sănătății din această țară.

Acest lucru ar marca un pas spre normalitate după aproape 19 luni, deși ministrul a avertizat că regulile de igienă în spațiile interioare vor rămâne necesare: ``Din câte putem spune, o revenire la normalitate va deveni posibilă abia în primăvara anului viitor'', a spus el oficialul.

Potrivit informațiilor BILD, ministrul Sănătății, Jens Spahn, a anunțat acest lucru luni, în cadrul conferinței miniștrilor de stat din domeniul sănătății.

Raționamentul lui Spahn, potrivit participanților este că Institutul Robert Koch (RKI) clasifică "riscul pentru persoanele vaccinate ca fiind moderat". Având în vedere cota actuală de vaccinare (80 la sută dintre adulți sunt complet vaccinați), situația epidemică ar putea fi încheiată la 25 noiembrie 2021 ca o excepție la nivel național.

COVID-19. Cu cât se vor vinde noile pastile produse de Merck

Dacă Bundestag-ul susține acest lucru, starea de urgență ar expira pur și simplu la sfârșitul lunii noiembrie!

Asta înseamnă că din acel moment totul este în mâinile regiunilor. Acestea dacă doresc să respecte regulile  distanță, igienă, măști  și restricții de acces pentru persoanele nevaccinate, o pot face. Dar reglementările sunt revizuite la fiecare patru săptămâni.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că România are ca obiectiv vaccinarea în primă doză, împotriva noului coronavirus, a 2 milioane de persoane până la sfârşitul acestui an, urmând ca 70% din populaţie să fie imunizată până în primul trimestru al anului 2022.

Biroul regional al OMS pentru Europa şi OMS România, împreună cu înalţi oficiali din Ministerul Sănătăţii, Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile şi din CNCAV, au analizat luni, în cadrul unei întâlniri online, motivele care au dus la tendinţa actuală în procesul de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit unui comunicat transmis de CNCAV, partea română i-a informat pe specialiştii OMS despre creşterea "foarte mare" a cazurilor severe şi a deceselor în urma infectării cu COVID-19, sursa citată precizând că 92% din decese au fost înregistrate la persoanele nevaccinate. Cele mai multe dintre acestea au avut şi alte boli, dar au fost înregistrate decese şi în rândul tinerilor, copiilor şi tineri şi populaţiei active.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel