Goldman Sachs avertizează: DOLARUL începe să nu se simtă bine
Autor: Simona Haiduc pe 30 iul, 15:59 | Mutarea zilei

Dolarul ar putea pierde bătălia cu celelalte valute

Actuala politică financiară promovată de autoritățile americane subminează încrederea față de dolar, obligându-i pe investitori să cumpere intens aur, scriu analiștii băncii Goldman Sachs într-un comentariu preluat de agenția Bloomberg.

În analiza lor, experții subliniază creșterea temerilor legate de inflația din SUA. În opinia lor, starea de spirit și preferințele pieței au suferit modificări pe fondul așteptatei decizii a Congresului privind noua rundă de stimuli bugetari chemați să susțină economia țării. 

În cursul acestui an, Rezerva federală a SUA a crescut balanța cu 2,8 trilioane de dolari. Cumulate, toate programele de sprijin lansate de administrația de la Casa Albă pot deprecia serios dolarul american, ba chiar să-l priveze de statutul de principală monedă internațională de rezervă, cred analiștii de la Goldman Sachs. 

În acest context, banca a revizuit în creștere prognoza ei privind evoluția aurului până la sfârșitul anului, care, potrivit specialiștilor Goldman Sachs va atinge 2300 dolari/uncie, mult peste previziunile anterioare, care se opreau la 2000 de dolari. 

Citește și Bank of America: Prețul aurului va doborî toate recordurile

Merită menționată că, la sfârșitul lunii iunie, șeful băncii Morgan Stlanley Asia, profesorul Stephen S. Roach, a apreciat că, în 2021-2022, dolarul s-ar putea deprecia cu peste 30% față de celelalte principale valute mondiale. El a explicat că prognoza lui pornește de la prea multele probleme cu care se confruntă economia SUA.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele