Goldman Sachs revoluționează sectorul afacerilor. Totul se schimbă
Autor: Simona Haiduc pe 29 noi 2020 / 15:06 | Mutarea zilei

Încet, dar sigur, pandemia schimbă fața lumii

Banca Goldman Sachs, unul dintre cei mai importanți consultanți din lume în fuziuni și achiziții, și-a schimbat stilul de muncă. Pe fondul pandemiei de coronavirus și constrânsă de măsurile de prevenire a răspândirii noului virus, instituția a găsit o soluție inedită pentru a satisface cerințele clienților. 

Concret, Goldman Sachs a început să folosească drone cu ajutorul cărora clienții pot vedea companiilor cu care se află în negocieri. Întâlnirile de lucru și personale au fost înlocuite cu reuniuni video, filmate, la rândul lor, tot de drone. 

”Vindem întreprinderi pretutindeni în lume, folosind drone pentru vizitarea obiectivelor aflate în vizorul nostru sau al clienților”, a explicat pentru CNBC unul dintre șefii serviciului M&A Goldman Sachs, Stephan Feldgoise, potrivit căruia această soluție permite clienților să capete încredere, deoarece atunci când cineva cumpără ceva vrea să vadă, să atingă și să simtă ce achiziționează. 

Acum, majoritatea tranzacțiilor se încheie pe aplicațiile de videoconferințe Zoom, BlueJeans, Cisco Webex și Microsoft Teams. Excursiile prin birouri și secții de producție au devenit virtuale, dronele fiind, aici, elementul central. 

Citește și Oficial BNR: Mulţi români poate nu îşi dau seama

Dronele comerciale costă de la 1000 de dolari în sus, dar companiile angajează și videoperatori, ale căror servicii de filmare și montaj costă nu mai puțin de 10.000 de dolari. După cum spune Feldgoise, din cele câteva sute de tranzacții pentru care Goldman Sachs a oferit consultanță, mai mult de 95% au fost încheiate fără comunicare personală directă. 

”Fără îndoială, este începutul unei revoluții în acest sector bancar al consultanței. În opinia noastră, segmentul de fuziuni și achiziții nu va mai fi niciodată cum a fost”, a afirmat top managerul Goldman Sachs, bancă devenită, potrivit Dellogic, lider în domeniul M&A după numărul tranzacțiilor anunțate. Un sector care a cunoscut în trimestrul III o creștere de 152%, până la 1,13 trilioane de dolari. 

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele