Goldman Sachs: Va fi totală NEBUNIE la burse, dar va fi PALPITANT
Autor: Simona Haiduc pe 06 aug, 18:34 | Declarația zilei

Și totul din cauza un vaccin

Un vaccin eficace împotriva noului coronavirus poate provoca volatilitate pe piețe, investitorii se vor grăbi să scape de obligațiuni, iar fluxurile financiare se vor reorienta de la acțiunile companiile tehnologice în titlurile laboratoarelor de cercetare în domeniul farmaceutic. Va fi o nebunie, dar va fi palpitant, au avertizat analiștii băncii americane Goldman Sachs. 

Deocamdată, notează analiștii de peste Ocean, investitorii rămân sceptici în privința rezultatelor programelor de testare a diferitelor vaccinuri. Prin urmare, ceea ce stimulează creșterea sunt apropiatele alegeri prezidențiale din Statele Unite și evoluția situației legată de răspândirea noului virus. 

Dar, dacă unul dintre vaccinurile dezvoltate fie în SUA, fie în altă parte a lumii, se va dovedi eficient, atenția jucătorilor din piață se va îndrepta spre companii cu profituri mai mici, în detrimentul întreprinderilor din sectorul tehnologic. 

Dacă succesul testelor vor coincide cu schimbarea administrației de la Casa Albă, acțiunilor companiilor de pe piețele în curs de dezvoltare vor fi în avantaj și în câștig, anticipează Goldman Sachs, adăugând, totodată, că acest lucru se poate întâmpla doar în condiții de reducere a riscurilor și de creștere a riscurilor fiscale în SUA.

Citește și Morgan Stanley: DEZASTRUL economic continuă! Previziuni triste

În previziunile lor, experții Goldman Sachs afirmă că, dacă vaccinul mult așteptat va apărea în a doua jumătate a acestui an, indicele S&P 500 va urca la 3700 de punct. În schimb, dacă valul al doilea al pandemiei de coronavirus se va intensifica, S&P 500 s-ar putea prăbuși la 2200 de puncte. 

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele