Google, lovit al treilea proces antitrust de către o nouă coaliție a statelor americane
Autor: Oana Pavelescu pe 18 dec 2020 / 09:32 | Articole recomandate

Google trebuie să facă față unui al treilea proces

Zeci de state americane au lovit joi Google cu al treilea proces antitrust în tot atâtea luni, acuzând gigantul internetului că a abuzat de poziția sa dominantă pentru a elimina concurența.

„Acțiunile anticoncurențiale ale Google și-au protejat monopolurile generale de căutare și au exclus rivalii, privând consumatorii de avantajele alegerilor competitive, prevenind inovația și subminând noua intrare sau extindere”, a declarat procurorul general al Colorado, Phil Weiser.

Procurorul general din Nebraska, Doug Peterson, a calificat atacul antitrust asupra Google ca fiind „istoric”, spunând că procesele combinate reprezintă cea mai mare alianță de la un caz similar împotriva Microsoft,proces care a avut loc în urmă cu zeci de ani.

Procesul a venit la o zi după ce un grup de state condus de Texas a depus o acțiune antitrust separată și solicită să fie consolidat cu cazul federal împotriva Google.

Gigantul internetului a declarat că procesul va ajunge să dăuneze consumatorilor dacă va avea succes.

Kremlinul, cu ochii pe Google. Justiția rusă face restul

Directorul de politici economice Google, Adam Cohen, a declarat într-o postare că procesul „urmărește să reproiecteze căutarea în moduri care ar priva americanii de informații utile și ar afecta capacitatea companiilor de a se conecta direct cu clienții”.

Modificările solicitate de proces ar face rezultatele căutării mai rele pentru persoanele care caută pe Google și pentru companiile care doresc să fie găsite, spune compania.

Matt Schruers, președintele Asociației Industriei de Calculatoare și Comunicații, un grup de comerț cu tehnologie, a declarat că procesul este un efort greșit pentru a forța Google să își reproiecteze motorul de căutare, fără a ține cont de interesele consumatorilor.

"Proiectarea căutării a beneficiat de reproiectare și actualizări constante, iar autoritățile de reglementare din SUA și din străinătate au ajuns la concluzia că acest lucru a îmbunătățit experiența consumatorilor", a spus el.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele