Guvernul francez își sfătuiește cetățenii în legătură cu vacanțele. Ce le-a transmis
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Franța nu exclude o nouă închidere a frontierei ţării sale cu Spania
Franța nu exclude o nouă închidere a frontierei ţării sale cu Spania
Guvernul francez nu doreşte ca cetăţenii săi să călătorească în străinătate în această vară şi recomandă ca aceştia să îşi petreacă vacanţele în Franţa, a afirmat duminică ministrul tranziţiei ecologice şi solidare Elisabeth Borne, transmite Reuters.

La începutul lunii mai, preşedintele Emmanuel Macron a declarat că este puţin probabil ca francezii să poată efectua călătorii importante în străinătate în această vară şi chiar şi călătoriile în Europa ar putea fi limitate pentru a reduce riscul reapariţiei epidemiei COVID-19.

Germania a intrat în recesiune

Într-un interviu acordat postului de radio France Inter, Elisabeth Borne a anunţa că în cursul acestei săptămâni guvernul va decide asupra posibilităţii de a relaxa regulile privitoare la călătoriile în plan intern, limitate în prezent pe o rază de cel mult 100 km faţă de propria locuinţă.

Ministrul tranziţiei ecologice şi solidare a afirmat că parcurile din Paris vor continua să rămână închise deocamdată, întrucât capitala Franţei se află încă în "zonă roşie" pe harta răspândirii noului coronavirus.

Primarul Parisului Anne Hidalgo a cerut în mod repetat guvernului să redeschidă parcurile, întrucât parizienii, care locuiesc în general în apartamente fără grădini, au tendinţa de a se întâlni în jurul parcurilor închise, unde este dificil ca regulile de distanţare socială să fie respectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel