Hârtie igienică și insecte! Investițiile preferate ale lui Iron Man
Autor: Simona Haiduc pe 14 oct, 15:34 | Declarația zilei

A luptat împotriva dependențelor, și-a învins slăbiciunile, și-a continuat viața, devenind inclusiv un om de afaceri de succes

În urmă cu câțiva ani, Robert Downey Jr. ocupa primul loc în clasamentul celor mai bine plătiți actori de la Hollywood. Banii îi cheltuia doar pentru el și familie. Cum investește actorul care l-a interpretat pe Iron Man.

Intrat în lumea filmului la sfârșitul anilor 1980, Robert Downey Jr. a cunoscut primul său mare succes în 1993 când, pentru rolul lui Charlie Chaplin a fost nominalizat pentru premiul Oscar la categoria cel mai bun actor. Nu a obținut mult râvnita statuietă. A urmat o perioadă tulbure în viața artistului care, între 1996 și 2003, a avut grave probleme cu drogurile și alcoolul, dar și cu justiția. 

Cu timpul, Robert Downey Jr. a reușit să-și învingă dependențele, a jucat în trei filme din ciclul ”Iron Man” și în alte lungmetrage Marvel. Numai pentru ”Avengers: Infinity War”, actorul american a încasat 75 milioane de dolari și tot pentru ”Avengers: Final battle”.

De această dată însă, artistul nu și-a cheltuit banii doar pe active imobiliare, mașini și obiecte de lux. În 2011, Iron Man a fondat compania de investiții Downey Ventures, ce investește în start-up-uri media digitale și în societăți tehnologice de divertisment și care face parte din grupul Team Downey, creat în actor împreună cu soția lui, Susan. 

În 2021, Downey Ventures a investit în compania media Maker Studios, cumpărată în 2014 de Walt Disney pentru 500 milioane de dolari. Împreună cu Avancit Capital, New Enterprise Associates și alte societăți, Downey Ventures a investit, de asemenea, 15 milioane de dolari în platforma de educație-online, MasterClass, ce oferă cursuri din partea unor specialiști în diferite domenii. 

Citește și Vedetele de la Bollywood, infectate cu SARS-CoV-2

În 2019, Iron Man a anunțat înființarea grupului de investiții Footprint Coaliton, lansat în 2020. Proiectul și-a propus drept misiune implementarea la scară largă a tehnologiei de refacere a mediului înconjurător. În septembrie 2020, Footprint Coalition a investit într-un nou brand de hârtie igienică, numit Cloud Paper. Împreună cu actrița Gwyneth Paltrow, miliardarii Mark Benioff și Mark Cuban, el a alocat 3 milioane de dolari. 

Iar în octombrie anul curent, Footprint Coalition a devenit unul dintre principalii investitori ai start-up-ului francez Ynsect, care crește insecte. Pe lângă Roberg Downey, la acest proiectul au aderat Astanor Ventures, Upfront Ventures Management și grupul Happiness Capital, din Hong Kong. 

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele