Hrana urșilor de la Zărnești, transportată cu un vehicul donat
Autor: Matei Ion pe 26 sep, 16:02 | Articole recomandate

Urșii de la Zărnești vor primi mâncarea care va fi transportată cu un vehicul donat de Profi

Retailerul Profi a donat Asociaţiei Milioane de Prieteni un ATV cu remorcă, vehicul care va facilita transportul în munte a celor două tone de hrană pe care le primesc zilnic peste 100 de urşi găzduiţi la Zărneşti, informează compania.

"Astăzi, în cadrul parteneriatului cu Asociaţia Milioane de Prieteni (AMP), magazinele Profi au donat către aceasta un ATV cu remorcă. Vehiculul va diminua considerabil efortul de a transporta în munte, pe orice vreme, cele două tone de hrană pe care le primesc zilnic peste 100 de urşi găzduiţi la Zărneşti, în cel mai mare sanctuar de urşi bruni din lume", se precizează într-un comunicat al retailerului remis sâmbătă AGERPRES.Potrivit directorului general al reţelei de magazine, Pawel Musial, citat în comunicat, Profi ajută fundaţii care protejează câinii, pisicile şi alte animale fără stăpân din oraşe, precum şi fundaţii care hrănesc şi protejează animalele sălbatice din România.La rândul său, Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni, a menţionat că singura speranţă ca alte animale să nu mai trăiască calvarul captivităţii este educaţia tinerei generaţii care doreşte să trăiască în armonie cu natura."Am înţeles că singura speranţă ca alte animale să nu mai trăiască calvarul captivităţii este educaţia tinerei generaţii care doreşte să trăiască în armonie cu natura. Mii de copii vizitează în fiecare an rezervaţia ca să vadă urşii, să înveţe despre protejarea animalelor, iar Profi ne susţine şi în această privinţă", a subliniat Cristina Lapis.

Cifra de afaceri a retailerilor alimentari va depăși pragul de 100 de miliarde de lei

Momentul a fost salutat, în numele organizaţiei internaţionale World Animal Protection, de actriţa Evanna Lynch, cunoscută drept caracterul Luna din filmele cu Harry Potter, dar şi de actriţa Brigitte Bardot.În România, Profi are 1321 de magazine în 592 de localităţi şi aproape 21.000 de angajaţi.AMP este o organizaţie non-guvernamentală ghidată exclusiv de principiul respectării şi protejării tuturor formelor de viaţă iar din 1997 şi până în prezent, a salvat peste 30.000 de animale. În prezent co-administrează două adăposturi publice canine: la Braşov şi Zărneşti. În 2005 a început salvarea urşilor captivi din România şi de 7 ani organizează cursuri permanente de Protecţia şi bunăstarea animalelor în şcoli, cu manuale create de membrii ei şi cu profesori angajaţi ai asociaţiei. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele