Huawei nu se mai joacă. A scos artileria grea în războiul cu Google
Autor: Oana Pavelescu pe 15 dec 2020 / 10:46 | Articole recomandate

Problemele legale ale Huawei din Statele Unite și din alte părți ale lumii au forțat compania să își concentreze atenția asupra unui sistem de operare intern și a unor aplicații care ar trebui să deschidă calea către o lume fără Google.

Din pricina anunțate de guvernul SUA, Huawei nu mai are voie să utilizeze software și hardware dezvoltate de companiile americane, iar acestea includ atât aplicații Android, cât și aplicații Google.

Cu alte cuvinte, pe smartphone-urile sale nu mai pot fi preinstalate aplicații Google, așa că cea mai bună opțiune a Huawei a fost să investească în soluții alternative care să fie livrate la pachet cu dispozitivele sale.

Huawei Petal Maps este răspunsul gigantului tehnologic chinez la Google Maps, iar aplicația a fost lansată la începutul acestei luni nu numai pe piața internă, ci și în peste 140 de țări din întreaga lume iar aplicația este acum disponibilă pentru descărcare de la Huawei AppGallery.

Marea Britanie: Excluderea Huawei din rețeaua 5G

Cu toate acestea, Petal Maps nu este încă oferit ca un produs stabil, ci doar sub forma unei versiuni beta compatibile cu modelele de smartphone-uri P40, Mate 30 și Mate 40 care rulează EMUI 11.

Petal Maps vine cu un arsenal de funcții care ar trebui să concureze cu Google Maps.

În primul rând, Petal Maps servește ca aplicație de navigație, adică oferă indicații de orientare pentru a merge de la punctul A la punctul B într-un mod mai convenabil. Aplicația oferă, de asemenea, un pachet de capabilități suplimentare în acest scop, inclusiv condiții de trafic în timp real, ceva care este disponibil și în Google Maps.

În general, experiența cu Petal Maps este foarte familiară și se datorează faptului că aplicația a fost construită de la bun început pentru a deveni un înlocuitor complet dotat pentru Google Maps.

Deși a avea o altă aplicație de navigație avansată pe piață este cu siguranță o veste bună pentru toată lumea, rămâne de văzut câți oameni o vor încerca, mai ales că, în acest moment, este limitată la dispozitivele Huawei.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele