IDEI DE AFACERI. Business-ul ideal în construcții
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Domeniul construcțiilor este unul extrem de variat, având în vedere resursele pe care le pune la dispoziție pasionaților. Și pentru că o afacere în construcții nu înseamnă decât ridicarea unei case din cărămidă sau BCA, îți recomandăm câteva idei de afaceri care pot fi începute de orice tânăr care este pasionat de design sau artă.

Ce afaceri să începi în construcții

Piața construcțiilor cunoaște de ceva vreme o creștere simțitoare, acum apartamentele scoase la vânzare având un preț chiar și de trei ori mai mare față de anii trecuți. Domeniul construcțiilor și-a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe nișe, iar lucrările exterioare și amenajările sunt doar câteva dintre ideile ce au fost tranformate în afaceri de succes. Pentru orice tânăr antreprenor, pasionat de design, iată trei idei de afaceri, în care se poate investi oricând.

Legea construcțiilor, simplificată. Modificările sunt importante

Amenajări interioare. Mulți dintre oamenii care își cumpără un apartament, aleg să apeleze la o persoană specializată pentru amenajarea interioară. Și aici nu vorbim decât despre design, ci și despre finisajele care se fac în locuință înainte de imaginea finală. Amenajările interioare reconfigurează un spațiu din dorința de a arată cât mai bine și de a maximiza spațiul cât mai eficient. Amenajările interioare nu țin doar de apartamente, ci și de restaurant, baruri, cafenele, care se întrec în design și opera de artă. Este nevoie doar să te pricepi la design și în același timp să fii la curent în permanență cu tendințele. 

Lucrări exterioare. Vorbim despre o idee de business care are în prim plan doar lucrările din exterior. De exemplu, termoizolarea blocurilor sau a clădirilor care au nevoie, vopsit sau înfrumusețat un obiect deja existent. Sunt o mulțime de firme mici pe piață care și-au cumpărat aparatură necesară pentru a putea duce la bun sfârșit acest tip de lucrări. Tarifele lor sunt mai mici față de cele ale companiilor mari, tocmai din acest motiv sunt mai căutați de public. Profitul este generos având în vedere că utilajele le poți cumpăra chiar și în rate, dar și pentru că nu ești nevoit să le cumperi pe toate o dată. 

Atelier de creație. Mulți oameni își doresc o înfrumusețare a casei, care să nu implice costuri majore și să nu fie nevoiți să schimbe toată mobila din casă. Ei bine, un mic atelier de mobilier care să aibă în prim plan creativitatea poate transforma o mobilă veche într-una deosebit de atrăgătoare pentru oricine. Reamenajarea unui spațiu exterior poate fi făcută cu ușurință de către o echipă de oameni pasionați în acest sens. Un atelier de creație presupune schimbarea tâmplăriei, înfrumusețarea obiectelor de mobilier din casă, dar și crearea de noi obiecte pentru casă, care să nu ridice costuri majore pentru proprietar. Sunt o mulțime de oameni care caută ateliere deoarece costul unor materiale noi este cu mult mai mare spre deosebire de o firmă mică de construcții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...


pixel