Imunitate la noul coronavirus. Dezamăgiri pe bandă rulantă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Multe dintre speranțele medicilor s-au spulberat
Multe dintre speranțele medicilor s-au spulberat
Lista posibilelor medicamente împotriva noului coronavirus continuă să se reducă. Multe speranțe au fost legate de faimoasa ”imunitate încrucișată”. Medicii au crezut că, la unele persoane, sistemul imunitar a dobândit un răspuns la noul virus după contaminarea cu alte tipuri de coronavirus, mai blânde, precum cel gripal.

Medicii au sperat că anticorpii deja dezvoltați vor permite să-i vină de hac noului coronavirus. Dar, după ce au analizat eșantioane de sânge colectate de la 775 de copii din șapte spitale pariziene, cercetătorii au constatat că nivelul de anticorpi împotriva coronavirusului sezonier sunt comparabili la copiii pozitivi și cei negativi. 

Cu alte cuvinte, ”infecția cu alt coronavirus nu oferă o protecție semnificativă”, a explicat coordonatorul studiului într-un interviu pentru cotidianul Le Figaro. Prin urmare, reacția anticorpilor nu va fi semnificativă în cazul SARS-CoV-2. A fost una dintre multele dezamăgiri suferite de oamenii de știință în eforturile lor de a găsi o modalitate de stăvilire a răspândirii noului virus.

Au fost și altele, dar poate cele mai apăsătoare și dezarmante au fost provocate de scurtarea listei potențialelor medicamente împotriva covid-19. Inițial lăudat și prezentat drept o soluție, fie ea și temporară, dar eficientă, de luptă împotriva noului coronavirus, hidroxiclorochina nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Două experimente europene au demonstrat ineficiența medicamentului. Nici Statele Unite nu îl mai folosesc. Aceeași soartă l-a avut și clorochina.

Iar mai nou, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că întrerupe testele clinice cu hidroxiclorochină împreună cu combinaţia Lopinavir-Ritonavir pentru pacienţii COVID-19 spitalizaţi, după ce acestea nu au indicat până în prezent o reducere a mortalităţii în cazul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus

Citește și Coronavirus. DEZAMĂGIRE. OMS renunță la aceste medicamente

Astfel că, în momentul de față, toate speranțele se îndreaptă spre Remdesivir, medicament produs de compania americană Gilead, care a primit undă verde pentru a fi utilizat în Europa și care, inițial, a fost conceput ca tratament împotriva Ebola. Dar și în acest caz rămân însă întrebări fără răspuns. Spre exemplu, nu se cunosc beneficiile din punctul de vedere al reducerii mortalității. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel