În plină pandemie, spitalele americane atacate de hackeri
Autor: Mara Ivan pe 29 oct 2020 / 09:30 | Articole recomandate

S-a folosit un program de răscumpărare

Autorităţile din Statele Unite ale Americii au avertizat că sistemele IT din spitale sunt vizate de hackeri, care încearcă să le infecteze cu viruşi tip ransomware, relatează joi dpa.

O anchetă comună a Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Agenţiei pentru securitatea informatică şi a infrastructurii (CISA) şi a Departamentului pentru sănătate şi servicii umane (HHS) a stabilit că există "informaţii credibile" în acest sens.

"Actori maliţioşi" neidentificaţi folosesc un program de "răscumpărare" Ryuk pentru a fura date şi a perturba serviciile medicale, au atenţionat agenţiile într-un comunicat comun publicat miercuri.

Este vorba de un soft care criptează conţinutul computerelor, cerând o răscumpărare pentru a "elibera" datele. Un atac similar lansat la nivel global, folosind ransomware-ul WannaCry, a afectat în mai 2017 spitalele britanice, aminteşte dpa.

Citește și Ungaria, sub asediul hackerilor din China

Nivelul exact la care au fost afectate până acum spitalele din SUA de actualele atacuri încă nu este clar. Potrivit media, au fost afectate spitale din statele New York, Oregon şi Minnesota.

Agenţiile au subliniat că aceste atacuri se pot dovedi deosebit de problematice pentru sistemul de sănătate în condiţiile în care cazurile de coronavirus continuă să se răspândească în SUA. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele