Unde se ascund unii miliardari din calea pandemiei
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
David Geffen s-a refugiat pe iahtul său de lux de unde postează pe internet fotografii
David Geffen s-a refugiat pe iahtul său de lux de unde postează pe internet fotografii
Miliardarul David Geffen a reușit să-și aducă oprobiul public după ce a postat imagini cu iahtul de lux cu care navighează în arhipelagul Caraibean și unde s-a autoizolat de pandemie.

Postarea miliardarului a scos și mai mult în evidență clivajul social extrem dintre cei utrabogați și restul lumii, lucru care se întâmplă pe tot globul. În timp ce bogații s-au refugiat în locuințele lor de vacanță, bunkere speciale sau palate plutitoare, oamenii obișnuiți de la asistentele medicale până la vânzătorii din magazine au fost lăsați în urmă ca să jongleze între îngrijirea copiilor acasă și riscul de a se îmbolnăvi.

 

Iahtul Rising Sun se află în apele mării Caraibilor de la mijlocul lunii noiembrie 2019, iar de atunci se plimbă între Granada, Sf. Vincent și Grenadine. Nava a fost construită pentru fondatorul Oracle, Larry Ellison și este dotat cu sală de sport, cinema și cramă.

Coronavirus. Jack Ma sare în ajutor. Donații colosale

David Geffen nu este singurul miliardar care s-a retras pe iaht, același lucru l-a făcut și Roman Abramovich care se află de iahtul său Eclipse dar și Ernesto Bertarelli pe iahtul Vava care a auncat ancora în aceeași regiune.

Există riscuri chiar și pe iahturile de lux

În timp ce o navă în mijlocul oceanului pare cel mai sigur loc în care să te izolezi de pandemie totuși există riscuri iar acestea sunt cele aduse de eventualii invitați sau chiar membrii ai echipajului care pot aduce cu ei coronavirusul, se spune într-un articol publicat de Superyacht Times.

Iar lucru acesta a ieșit la iveală chiar de la începutul păandemiei atunci când au apărut primele cazuri Covid-19 pe navele de croazieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel