Încă un mit demontat! Ce se întâmplă cu gâtul nostru când bem rece
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Dintotdeauna parcă știm că nu trebuie să consumăm băuturi cu gheață, dat fiind că dăunează gâtului
Dintotdeauna parcă știm că nu trebuie să consumăm băuturi cu gheață, dat fiind că dăunează gâtului
Dintotdeauna parcă știm că nu trebuie să consumăm băuturi cu gheață, dat fiind că dăunează gâtului, lucru contestat de specialiști. Medicii vin acum cu explicății.

Mituri peste mituri. Cine să le mai înțeleagă? De această dată, este vorba despre apă rece. Deși este un mit foarte întâlnit și mai ales repetat de părinți, se pare că, de fapt, băuturile reci nu provoacă durere în gât! 

Mituri false despre bani. De ce nu trebuie să le credem

Conform medicilor, nimic mai fals decât acest mit. Cu toate acestea, după ce bem lichide reci, simțim usturime ori simțim că amigdalele ne sunt inflamate. Cum vine asta? Ei bine, potrivit medicilor, consumul de lichide reci nu ar trebui să îți creeze astfel de disconfort.

Este vorba despre o inflamație bacteriană despre care nu ai habar, mai degrabă, căci ea ar fi cauza durerilor în gât, nu înghețata sau apa rece. Cu mai multe explicății a venit un medic ORL, care a spus clar că putem bea ceva rece în perioadele cu temperaturi ridicate fără nicio constrângere.

„Este normal să mâncăm înghețată deoarece este un aliment deosebit de bun, deși are multe calorii. Mestecând, se topește și ajunge la o temperatura normală. În stomac și în tubul digestiv nu avem nicio problema, dacă este o înghețată curată, fără alte infecții bacteriene”, explică un medic ORL.

Astfel, poți stă liniștit atunci când bei un suc reci sau mănânci o înghețată vara, la temperaturi ridicate, sau după efort, nu au șanse să te trimită într-un concediu medical nedorit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel